Skip to main content

KNRM zoekactie naar vermiste catamaran op IJsselmeer

Datum: zaterdag 09 juli 2016 | Sectie: Medemblik

Zaterdagmiddag omstreeks 16.20u zijn KNRM reddingboten Bernardine en ’t Span uitgevaren voor een catamaran die als vermist was opgegeven. Een halve mijl ten Oosten van Medemblik werd de catamaran aangetroffen en vervolgens begeleid naar de kant.

Vanwege de grootte van het zoekgebied zijn ook reddingboten Watersport en Corrie Dijkstra-van Elk van KNRM station Enkhuizen gealarmeerd om te helpen zoeken.

De vermiste catamaran zeilde met een groep andere catamarans. De rest van de groep was al een uur teruggekeerd aan de kant, waarna er alarm geslagen is bij het Kustwachtcentrum. Een rubberboot van de zeilvereniging is ook gaan zoeken.

Bij het uitvaren van de reddingboten werd de catamaran een halve mijl uit de kust van Medemblik aangetroffen. Nadat bevestigd was dat het om de gezochte catamaran ging en de opvarenden in orde waren, heeft reddingboot Bernardine de zeilers begeleid naar de kust.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.