Skip to main content

Man over boord oefening met Nederlandse Vereniging van toerzeilers

Datum: zaterdag 18 juni 2016 | Sectie: Medemblik

Zaterdag 18 juni heeft KNRM station Medemblik samen met de leden van de Nederlandse Vereniging van Toerzeilers (NVVT) een Man over boord oefening gehouden.

Het ochtendprogramma bestond voor de zeilers uit theorie over onder andere man over boord, het overleven op zee (sea survival), communicatie en slepen. De middag stond in het teken van het oefenen van de praktijk door de leden met hun eigen zeilboot. Dit werd begeleid door reddingboot Johanna Margareta van KNRM reddingstation Den Oever en reddingboot Bernardine van KNRM reddingstation Medemblik.

Op de deelnemende zeilboten kwam een bemanningslid van de KNRM die, onder toezicht van de reddingboot, te water ging. De zeilers moesten met hun eigen materiaal de drenkeling weer uit het water halen. Nadat de bemanning van alle zeilboten hier meermalen mee geoefend hadden, is er in de haven van Medemblik nog een demonstratie sea survival gegeven door bemanningsleden van de KNRM.

Voor alle deelnemers was het een leerzame dag en als dank heeft de NVVT een mooie donatie gedaan aan de KNRM.

Medemblik

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.