Skip to main content

Radio interference marifoon noodkanaal 16

Datum: zaterdag 23 juli 2016 | Sectie: Enkhuizen

Reddingboot Watersport van KNRM reddingstation Enkhuizen is zaterdagmiddag uitgevaren om een stoorzender op het marifoon noodkanaal uit de lucht te halen.

Een storende marifoon zorgde voor veel ruis op noodkanaal 16. Hierdoor was communicatie via het internationale noodkanaal op het IJsselmeer vrijwel onmogelijk. Omdat de verstoring zich vermoedelijk tussen Stavoren en Enkhuizen bevond werden wij verzocht door het Kustwachtcentrum om de oorzaak uit te peilen.

Met de radiorichtingzoeker aan boord van reddingboot Watersport werd de veroorzaker uitgepeild en opgespoord. De veroorzaker werd aangetroffen op zo’n vier mijl ten zuiden van Stavoren.

Het bleek om een defecte marifoon aan boord van een zeiljacht te gaan. Een opstapper werd overgezet op het zeiljacht en de marifoon werd uitgeschakeld. Aan de opvarenden werd dringend verzocht om deze ook niet meer aan te zetten maar eest het apparaat te laten na kijken.

Een uur lang was er geen noodverkeer over de marifoon mogelijk geweest iets wat uiterst kwalijk is mocht zich opdat moment een noodsituatie voordoen.

Datum : 23 juli 2016
Alarm : 16:05 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : Noord 4
Actie : 50-2016

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.