“Dolfijn” uit visfuiken gered op het Markermeer

24 juli 2016

KNRM reddingstation Enkhuizen is zondagavond uitgevaren voor de melding van een drenkeling / zwemmer in problemen op het Markermeer

Een fietser op de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad zag, toen hij vlakbij Enkhuizen fietste, iets of iemand in het water vallen aan de Markermeer zijde. Hij vermoede iets als een kitesurfer of en parachutist. Wat het precies betrof kon hij niet waarnemen maar zag wel een object in het water drijven.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het kustwachtcentrum twijfelde geen moment en alarmeerde de beide Enkhuizer reddingboten onder de hoogste prioriteit voor de melding van zwemmer in problemen.

Met een voorhangschutting van het Naviduct waren de beide reddingboten snel op het Markermeer en starten een zoekactie.

Niet veel later werd het “slachtoffer” aangetroffen in een visfuik langs de dijk. Het betrof een heliumballon in de vorm van een Dolfijn. Na contact met de melder werd duidelijk dat dat het juiste object betrof.

Beide reddingboten konden onverrichte zaken retour station.

Datum : 24 juli 2016
Alarm : 19:07 uur
Weer : Zonnig
Zicht : Goed
Wind : West 3
Actie : 51-2016

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij