Koninklijke onderscheiding voor trouwe KNRM vrijwilliger !

Koninklijke onderscheiding voor trouwe KNRM vrijwilliger !

24 april 2020

Het behaagt koning Willem-Alexander ook dit jaar om voorafgaand aan Koningsdag een aantal landgenoten te benoemen tot lid of ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Alleen de manier waarop is - zoals zoveel dingen door de coronacrisis -anders dan anders.

De Kanselarij der Nederlandse Orden heeft alle gemeenten in Nederland laten weten dat de lintjesregen op vrijdag 24 april doorgaat, zij het op een aangepaste wijze. Afgesproken is dat burgemeesters ’persoonlijk contact’ opnemen met de te decoreren burgers om hen het blijde nieuws te vertellen. De fysieke onderscheiding vindt  op een later moment plaats.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

En zo gebeurde het dat de burgemeester van Enkhuizen, Eduard van Zuijlen, deze vrijdag morgen contact zocht met een van onze vrijwilligers : Peter Kulk (62) wordt voor zijn 22 trouwe jaren van inzet voor het redden van mens en dier onderscheiden als lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Peter Kulk trad  begin 1998 in dienst bij het Enkhuizer reddingstation van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM). De eerste jaren in de functie van opstapper, later nam peter de functie van motordrijver op zich en zorgde hij er jaren voor dat de beide Enkhuizer reddingboten altijd goed onderhouden klaar lagen voor een inzet. Maar ook tijdens de vele hulpverleningen op het IJsselmeer stond Peter zijn mannetje en werden mede door zijn inzet vele watersporters veilig aan wal gebracht.

Ook nadat Peter met het bereiken van de 55 jarige leeftijd moest stoppen met actief varen bleef hij het reddingstation trouw en bied hij nog steeds ondersteuning op de wal daar waar nodig en bij het onderhoud van de reddingboten.

Peter nam deel aan 673 acties, waarbij 1781 mensen veilig aan wal werden geholpen.

Peter, hartelijk gefeliciteerd met deze welverdiende onderscheiding !

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij