Skip to main content

Drukke zondag voor reddingstation Enkhuizen

Datum: zondag 03 mei 2020 | Sectie: Enkhuizen

Ondanks de nog geldende corona maatregelen en het verzoek om zoveel mogelijk thuis te blijven was het dit weekend alweer aardig druk op het IJsselmeer en Markermeer. Dit had en drukke zondag tot gevolg voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen.

Voor een aantal opstappers begon de zondag al heel vroeg. Rond 3 uur gingen de piepers af voor melding die was binnen gekomen via de KNRM helpt app. Een jacht van 7 meter zonder mast dat onderweg naar Monnickendam was, was op lager wal vastgelopen voor het strand van Broekerhaven.

Dankzij de snelle opkomst van de vrijwillige sluiswachters konden we snel schutten richting het Markermeer. De Corrie Dijkstra van Elk had het jacht met  twee opvarenden snel los getrokken waarna deze de toch weer hun weg konden vervolgen.

De vroege actie bleek een voorbode voor een drukke dag. In de middag werd onze hulp ingeroepen voor en oud Enkhuizer vissersschip dat was vast gelopen langs de dijk Enkhuizen Lelystad.

Nadat deze weer was los getrokken kon ook dit schip haar weg weer vervolgen.

Direct daarna kwam de melding binnen voor een zeiljacht met motorstoring 3 mijl ten noorden van Enkhuizen. Deze is door ons op sleep genomen en veilig afgeleverd in haar box in de Compagnieshaven. 

Bij alle acties is uiteraard zoveel mogelijk gehandeld op 1,5 meter afstand tot de hulpvragers.

{youtube TLV7wJx4cwI}

Enkhuizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.