Drukke zondag voor reddingstation Enkhuizen

Drukke zondag voor reddingstation Enkhuizen

3 mei 2020

Ondanks de nog geldende corona maatregelen en het verzoek om zoveel mogelijk thuis te blijven was het dit weekend alweer aardig druk op het IJsselmeer en Markermeer. Dit had en drukke zondag tot gevolg voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen.

Voor een aantal opstappers begon de zondag al heel vroeg. Rond 3 uur gingen de piepers af voor melding die was binnen gekomen via de KNRM helpt app. Een jacht van 7 meter zonder mast dat onderweg naar Monnickendam was, was op lager wal vastgelopen voor het strand van Broekerhaven.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Dankzij de snelle opkomst van de vrijwillige sluiswachters konden we snel schutten richting het Markermeer. De Corrie Dijkstra van Elk had het jacht met  twee opvarenden snel los getrokken waarna deze de toch weer hun weg konden vervolgen.

De vroege actie bleek een voorbode voor een drukke dag. In de middag werd onze hulp ingeroepen voor en oud Enkhuizer vissersschip dat was vast gelopen langs de dijk Enkhuizen Lelystad.

Nadat deze weer was los getrokken kon ook dit schip haar weg weer vervolgen.

Direct daarna kwam de melding binnen voor een zeiljacht met motorstoring 3 mijl ten noorden van Enkhuizen. Deze is door ons op sleep genomen en veilig afgeleverd in haar box in de Compagnieshaven. 

Bij alle acties is uiteraard zoveel mogelijk gehandeld op 1,5 meter afstand tot de hulpvragers.

{youtube TLV7wJx4cwI}

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij