Drukke zondag voor reddingstation Enkhuizen

3 mei 2020

Ondanks de nog geldende corona maatregelen en het verzoek om zoveel mogelijk thuis te blijven was het dit weekend alweer aardig druk op het IJsselmeer en Markermeer. Dit had en drukke zondag tot gevolg voor de vrijwilligers van KNRM reddingstation Enkhuizen.

Voor een aantal opstappers begon de zondag al heel vroeg. Rond 3 uur gingen de piepers af voor melding die was binnen gekomen via de KNRM helpt app. Een jacht van 7 meter zonder mast dat onderweg naar Monnickendam was, was op lager wal vastgelopen voor het strand van Broekerhaven.

Dankzij de snelle opkomst van de vrijwillige sluiswachters konden we snel schutten richting het Markermeer. De Corrie Dijkstra van Elk had het jacht met  twee opvarenden snel los getrokken waarna deze de toch weer hun weg konden vervolgen.

De vroege actie bleek een voorbode voor een drukke dag. In de middag werd onze hulp ingeroepen voor en oud Enkhuizer vissersschip dat was vast gelopen langs de dijk Enkhuizen Lelystad.

Nadat deze weer was los getrokken kon ook dit schip haar weg weer vervolgen.

Direct daarna kwam de melding binnen voor een zeiljacht met motorstoring 3 mijl ten noorden van Enkhuizen. Deze is door ons op sleep genomen en veilig afgeleverd in haar box in de Compagnieshaven. 

Bij alle acties is uiteraard zoveel mogelijk gehandeld op 1,5 meter afstand tot de hulpvragers.