Zwemmers in problemen voor Egmondse kust

28 augustus 2016

Zondagavond krijgen de vrijwilligers van KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) alarm voor zwemmers in problemen aan de noordzijde van Egmond.

De KNRM rukt uit met reddingboot Adriaan Hendrik en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV), de ERB rukt uit met de terreinauto en de waterscooter (EGM159). In zee worden diverse zwemmers aangetroffen, deze worden door de gealarmeerde eenheden dringend verzocht het water te verlaten, door wind en tij staat er een vliegende stroming langs de kust. Als alle zwemmers veilig aan de kant staan keren alle eenheden terug.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

De redders zijn het strand nog niet af als er een tweede alarm volgt, wederom een zwemmer in problemen. Hierop keren alle eenheden terug naar het strand, de ERB lanceert de EGM 159 die niet veel later wordt gevolgt door een tweede vaartuig. De KNRM lanceert de reddingboot Adriaan Hendrik, langs het strand rijdt het KHV naar de opgegeven positie.

De operator van de Meldkamer VR-NHN heeft de melder nog aan de lijn, aan de hand van aanwijzingen worden de eenheden naar de juiste positie gedirigeerd.

Eenmaal op de positie aangekomen blijkt het te gaan om een golfsurfer, de man geeft aan niet in problemen te zijn.

Hierop keren alle eenheden retour station.

foto : Rob Glas

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij