Handen vol na geslaagde Lifeguard Experience Day!

27 augustus 2016

De Egmondse Reddingsbrigade (ERB), KNRM en Brandweer Egmond hebben op zaterdagmiddag 27 augustus meerdere incidenten gelijktijdig afgehandeld.

Na afloop van de Lifeguard Experience Day worden de strandwachten gealarmeerd voor een wespensteek ten noorden van Egmond. Het slachtoffer had een allergische reactie, zodoende moest er eerste hulp verleend worden.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Tijdens het incident krijgen de strandwachten melding van een reanimatie aan de waterlijn ter hoogte van paviljoen de Zilvermeeuw. De reddingsbrigade lanceert de waterscooter (EGM159) en de KNRM lanceert de reddingboot Adriaan Hendrik. Over het strand is het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) onderweg. De EGM 159 en het KHV zijn gelijktijdig ter plaatse en nemen de reeds gestarte reanimatie over van omstanders. Enkele opstappers van de Adriaan Hendrik springen overboord en voegen zich bij hun collega's.

Na enkele cyclussen geeft de man een teken van leven. Door het aanwezige ambulancepersoneel wordt direct besloten de man te stabiliseren en over te brengen naar het Medisch Centrum Alkmaar.

Terwijl de reanimatie nog gaande was, kwam er een derde melding binnen van een vrouw met schouderletsel bij strandpaviljoen de Uitkijk. Hierop wordt besloten om de buurbrigade Bergen erbij te alarmeren, zodat zij hierbij konden ondersteunen.

De samenwerking tussen de Egmondse Reddingsbrigade (ERB), KNRM, Reddingsbrigade Bergen, Brandweer, Ambulancedienst Witte Kruis en de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is ook bij deze assistentieverzoeken uitstekend verlopen

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij