..... de vlammen vlogen uit de machinekamer !

10 september 2016

“..... ik deed het motorruim open en de vlammen vlogen uit de machinekamer. Na een korte bluspoging zijn we beiden in het reddingsvlot gestapt ....."

Egmondse redders halen twee drenkelingen uit zee nadat hun jacht in brand was gevlogen voor de Egmondse kust.

Zaterdag ochtend om 03.37 uur krijgt de bemanning van de KNRM stations Egmond aan Zee en Wijk aan Zee alarm voor een jacht in problemen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot Adriaan Hendrik (Egmond aan Zee) is binnen tien minuten na het alarm onderweg, vanaf het strand is het brandende jacht duidelijk zichtbaar.

Na een korte zoektocht weet de reddingboot bemanning het reddingsvlot te lokaliseren en neemt de beide opvarenden aan boord.

De Adriaan Hendrik keert met de beide opvarenden terug naar het strand, in het boothuis worden de opvarenden onderzocht door het ambulance personeel.

Eenmaal voorzien van droge kleding en een kop warme thee kunnen de beide opvarenden op verhaal komen.

Reddingboot Donateur (Wijk aan Zee) vaart door naar de laatst bekende positie en probeert het zeiljacht te lokaliseren. Van het zeiljacht is eigenlijk niets meer over, de positie wordt doorgegeven aan het Kustwacht Centrum waarop de Donateur ook retour station gaat.

Tegen 05.30 uur staan de beide reddingboten weer gereed voor de volgende inzet.

De eveneens gealarmeerde reddingsbrigade (ERB) hoefde niet in actie te komen.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij