Zwemmer in problemen voor Egmondse kust

17 september 2016

De eigenaar van Lunchroom de Windwijzer op de Boulevard ziet het fout gaan, hij bedenkt zich geen moment en slaat alarm. Nadat de hulpdiensten zijn gealarmeerd spoed hij zich naar het strand om de zwemmer te helpen.

Zaterdagmiddag even na half vijf krijgen KNRM reddingstation Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade alarm voor een zwemmer in problemen aan de noordzijde van Egmond.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Met de grootste spoed wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd. Over het strand zijn het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM en de terreinauto van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) aanrijdend.

Als de terreinauto van de ERB ter plaatse komt is de zwemmer gelukkig al uit het water. Gezien de situatie gaat het redelijk met de zwemmer.

De zwemmer wordt door eveneens gealarmeerd ambulance personeel nagezien en wordt ter observatie meegenomen naar het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar.

Een klein uur na het alarm is de Adriaan Hendrik weer uitrukgereed.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij