Skip to main content

Zwemmer in problemen voor Egmondse kust

Datum: zaterdag 17 september 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

De eigenaar van Lunchroom de Windwijzer op de Boulevard ziet het fout gaan, hij bedenkt zich geen moment en slaat alarm. Nadat de hulpdiensten zijn gealarmeerd spoed hij zich naar het strand om de zwemmer te helpen.

Zaterdagmiddag even na half vijf krijgen KNRM reddingstation Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade alarm voor een zwemmer in problemen aan de noordzijde van Egmond.

Met de grootste spoed wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd. Over het strand zijn het kusthulpverleningsvoertuig (KHV) van de KNRM en de terreinauto van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) aanrijdend.

Als de terreinauto van de ERB ter plaatse komt is de zwemmer gelukkig al uit het water. Gezien de situatie gaat het redelijk met de zwemmer.

De zwemmer wordt door eveneens gealarmeerd ambulance personeel nagezien en wordt ter observatie meegenomen naar het Noord West Ziekenhuis in Alkmaar.

Een klein uur na het alarm is de Adriaan Hendrik weer uitrukgereed.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.