Skip to main content

Surfer in problemen voor de Egmondse kust

Datum: zondag 02 oktober 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

Eind van de middag krijgen de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en KNRM stations Egmond & Petten alarm voor een surfer met een gebroiken mast.

Surfers, golfsurfers & kite surfers genieten zichtbaar van de harde wind en dat maakt het zoeken naar de surfer extra lastig.

De eenheden op het strand gaan opzoek naar de melder, ondertussen wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd. De harde noordwesten wind, 7 tot 8 Beaufort, zwepen de branding op naar een golfhoogte van zo'n vier meter.

Eenmaal door de branding vaart de reddingboot naar de laatst opgegeven positie. Onder de wal staat een vliegende stroom dus de surfer kan al een heel eind zijn afgedreven.

Inmiddels is op het strand de melder gevonden en blijkt dat de surfer reeds aan de wal staat. Hierop keert de reddingboot terug naar het strand.

Een uur na het alarm staat de Adriaan Hendrik weer uitrukgereed in het boothuis.

foto's : Rob Glas, Egmond aan Zee

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.