Surfer in problemen voor de Egmondse kust

2 oktober 2016

Eind van de middag krijgen de vrijwilligers van de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en KNRM stations Egmond & Petten alarm voor een surfer met een gebroiken mast.

Surfers, golfsurfers & kite surfers genieten zichtbaar van de harde wind en dat maakt het zoeken naar de surfer extra lastig.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De eenheden op het strand gaan opzoek naar de melder, ondertussen wordt de reddingboot Adriaan Hendrik gelanceerd. De harde noordwesten wind, 7 tot 8 Beaufort, zwepen de branding op naar een golfhoogte van zo'n vier meter.

Eenmaal door de branding vaart de reddingboot naar de laatst opgegeven positie. Onder de wal staat een vliegende stroom dus de surfer kan al een heel eind zijn afgedreven.

Inmiddels is op het strand de melder gevonden en blijkt dat de surfer reeds aan de wal staat. Hierop keert de reddingboot terug naar het strand.

Een uur na het alarm staat de Adriaan Hendrik weer uitrukgereed in het boothuis.

foto's : Rob Glas, Egmond aan Zee

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij