Paard te water

10 december 2016

"Het paard ging kopje onder. Ik kon het niet over mijn hart verkrijgen het paard voor mijn ogen te zien verdrinken en ben te water gegaan ........."

De bemanning van de reddingboot Adriaan Hendrik is onderweg naar strand voor de weekelijkse oefening als er een melding binnenkomt voor een paard te water aan de zuidzijde van Egmond.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De reddingboot spoedt zich naar de opgegeven positie en maakt zich klaar om te lanceren. Eén van de omstanders zag het paard kopje ondergaan en is het water ingegaan om het paard uit het water te krijgen. Gelukkig zijn het paard en de dame weer uit het water.

De bemanning van de Adriaan Hendrik ontfermt zich om de dame en voorziet haar van warme kleding, het paard rent in galop in zuidelijke richting.

De bemanning van het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) brengt de dame naar het boothuis.

De gealarmeerde reddingsbrigade ontfermt zich over de ruiter welke lelijk ten val is gekomen op het strand van Egmond Binnen. Het slachtoffer wordt door het ambulance personeel gestabiliseerd en gereed gemaakt voor vervoer naar de gereedstaande ambulance.

Het paard wordt uiteindelijk op het strand van Wijk aan Zee gevangen en terug gebracht naar de manege in Egmond aan den Hoef.

Na dit alles wordt de reddingboot gelanceerd en kan de geplande oefening worden gedraaid.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij