Skip to main content

Zwemmer in problemen voor de Egmondse kust

Datum: dinsdag 27 december 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

Het is 16.30 uur als de vrijwilligers van zowel de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) als KNRM station Egmond alarm krijgen voor een zwemmer in problemen.

De ERB rukt uit met de terreinauto en de waterscooter en de KNRM rukt uit met de reddingboten Adriaan Hendrik en Meun. Geheel volgens protocol zijn er ook twee ambulances aanrijdend.

De Adriaan Hendrik is als eerste op strand en treft een zwemmer aan in de branding zone terwijl het de bemanning van het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) opzoek gaat naar de melder.

Al snel blijkt dat er verder geen zwemmer in het water is en kunnen de eenheden weer retour station.

De zwemmer, goed gekleed op het koude zeewater, is zich van geen kwaad bewust en is danig onder de indruk met welk materieel is uitgerukt.

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.