Skip to main content

Zoekactie naar zwemmer voor Egmondse kust

Datum: donderdag 05 januari 2017 | Sectie: Egmond aan Zee

Het is 12.00 uur als de vrijwilligers van zowel de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) als KNRM station Egmond alarm krijgen voor een zwemmer in problemen. Een strandbezoeker heeft iemand in zee zien zwaaien die mogelijk in problemen is.

De ERB rukt uit met de terreinauto en de waterscooter EGM159 en de KNRM rukt uit met de reddingboten Adriaan Hendrik en Meun. Langs het strand zoeken de terreinauto van ERB en het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) de brandingzone af.

Vanuit de meldkamer gaat men vooralsnog uit van een drenkeling en alarmeerd een tweetal ambulances en het Mobiel Medisch Team.

Aan boord van de Adriaan Hendrik zet men een zoekgebied uit welke door de drie varende eenheden wordt afgezocht. Op een enkele golfsurfer na wordt in het hele zoekgebied niemand aangetroffen.

Als het gehele gebied is afgezocht wordt in overleg met het Kustwachtcentrum besloten de zoekactie te beindigen. Hierop keren alle eenheden retour station.

inzet : 2017/01

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.