Inzet KNRM Egmond in Limburg

15 juli 2021

De KNRM heeft hulp aangeboden aan Limburg bij het LOCC (Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum) om met het beschikbare materieel en mensen te helpen bij de overstromingen in Limburg en daar is positief op gereageerd.

Vanuit Egmond vertrekken er vijf bemanningsleden.

Rond 20:00 uur is het KNRM-konvooi samen met eenheden van de reddingsbrigade en brandweer vetrokken naar Maastricht. Daar zou rond middernacht een piek zijn in de waterstanden. Rond 23:30 uur kwam het konvooi daar aan. Het materieel en de KNRM’ers werden ondergebracht in een brandweerkazerne.

Van 02:30 tot 07:00 uur vanochtend heeft één kusthulpverleningsvoertuig stand-by gestaan in Meersen. De rest van de KNRM’ers en het materieel zijn niet ingezet.

In de briefing van vrijdagmorgen hebben de veiligheidsregio’s van Limburg besloten af te schalen omdat het grootste risico geweken is. De inzet van het peloton waar de KNRM bij ingedeeld was, was niet langer nodig, evenals dat van een aantal andere pelotons. De KNRM is bedankt voor haar komst en is retour naar het landelijke kantoor en de werkplaats van de KNRM in IJmuiden gegaan. Het KNRM-konvooi is daar om 13:30 uur aangekomen.