Skip to main content

Trainingstocht met kajak eindigt in zoekactie

Datum: woensdag 02 juni 2021 | Sectie: Egmond aan Zee

Woensdagmiddag krijgt de bemanning van KNRM station Egmond en de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) alarm voor een vaartuig in problemen ter hoogte van Bergen aan Zee.

Er wordt uitgerukt met de reddingboot Adriaan HendrikEGM127 (ERB) en de beide terrein voertuigen. Voor de kust van Bergen aan Zee is in eerste instantie niets te zien en starten de beide vaartuigen met het maken van zoekslagen langs het strand.

Kustwachtvaartuig Visarend en het Kustwachtvliegtuig voegen zich bij de zoekende eenheden, terwijl op het strand de bemanning van de beide voertuigen de melding gaan achterhalen.


Op ongeveer anderhalve kilometer uit de kust bemerkt een kajakker dat een helikopter om hem heen blijft cirkelen, na einge tijd krijgt hij het vermoeden dat hij gezocht wordt en begeeft zich naar het strand. Dichter onder de wal ziet hij de reddingboot Adriaan Hendrik en de waterscooter EGM127  opduiken

Een strandganger heeft de kajakker in de verte gezien en is hem daarna uit het oog verloren waarna er bij de Nederlandse Kustwacht alarm is geslagen.

De kajakker is verder in goede conditie en behoeft geen verdere assistentie, hierop keren de beide vaartuigen retour station.

Als de Adriaan Hendrik weer op de bootwagen staat komt er een nieuwe melding binnen van een vaartuig met motor storing, voor een tweede maal wordt de reddingboot gelanceerd. Eenmaal ter plaatse wordt een sleepverbinding gemaakt en het bootje terug gesleept naar het strand van Bergen aan Zee.

Anderhalf uur na het eerste alarm staat de redding boot weer in het boothuis, klaar voor de volgende inzet.

Inzet : 2021/15 & 16

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.