Drenkelingen voor de kust van Bergen aan Zee

14 augustus 2016

Op zondag 14 augustus heeft de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) 3 zwemmers uit een mui bij Bergen gered. De slachtoffers zijn na stabilisatie overgedragen aan de ambulancedienst.

Op zondagmorgen wordt de strandwacht om even na half 10 door de collega’s van Reddingsbrigade Bergen gebeld dat er 3 zwemmers in de problemen zijn. Direct wordt de waterscooter te water gelaten en gaat het terreinvoertuig richting Bergen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Ondertussen zijn er leden van de Vrijwillige Reddingsbrigade Bergen (VRB) zwemmend naar de in problemen geraakte zwemmers gegaan. De strandwacht van Egmond besluit daarop direct op te schalen en alarmeer de alarmploeg van de ERB en KNRM station Egmond.

Wanneer de waterscooter en het terreinvoertuig arriveren worden de in 2 in problemen geraakte zwemmers direct door de waterscooter naar de kant vervoerd. De andere in probleem geraakte zwemmer is ondertussen al zwemmend uit het water gehaald.

De slachtoffers worden gestabiliseerd en overgedragen aan het gearriveerde ambulancepersoneel. Naast de ambulance is ook het mobiel medisch team gealarmeerd.

De gealarmeerde eenheden keren hierop terug naar hun posten.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij