Skip to main content

Drenkelingen voor de Egmondse kust

Datum: zaterdag 13 augustus 2016 | Sectie: Egmond aan Zee

Op zaterdag middag 13 augustus hebben de Egmondse Reddingsbrigade (ERB) en KNRM Egmond een drenkeling uit zee gehaald en gereanimeerd. Na reanimatie is het slachtoffer naar het MCA vervoerd.

Rond half 5 wordt de dienstdoende strandwacht door de paviljoenhouders van de tropen gealarmeerd dat er een zwemmer in de problemen is. Direct gaat het personeel van het paviljoen het water in door gebruik te maken van een redlijn. De strandwacht besluit daarop direct op te schalen en zowel de alarmploeg als KNRM Egmond te alarmeren. Na een korte zoekslag wordt het slachtoffer in het water aangetroffen.

Wanneer het slachtoffer uit het water is gehaald wordt direct door de leden van de reddingsbrigade met de reanimatie begonnen. Ondertussen zijn ook het mobiel medisch team en het ambulancepersoneel gearriveerd op het strand, die de reanimatie overnemen.

Na het stabiliseren van het slachtoffer wordt deze naar het MCA in Alkmaar overgebracht.

Hierop keren de redders van de ERB & KNRM retour naar hun post.

De aandacht van de redders verslapt echter geen moment : recht voor de vuurtoren zijn twee zwemmers in problemen, de ene verdwijnt regelmatig onder water, de strandwachten van de ERB duiken gelijk het water weer in.

De schipper van de Adriaan Hendrik laat de reddingboot in lanceer positie brengen, maar de zwemmers bevinden zich te dicht onder de kant. De bemanningsleden springen hierop overboord en assisteren hun collega's van de Egmondse Reddingsbrigade.

Als iedereen veilig aan de kant staat kunnen de redders hun materialen weer in gereedheid brengen.

foto's : KNRM, ERB & Rob Glas

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.