Skip to main content

Als je het verschil kunt maken …

Datum: vrijdag 12 augustus 2022 | Sectie: Egmond aan Zee

Hulpdiensten brengen vrijdagavond na een grootschalige zoekactie voor de kust van Egmond een vermiste zwemmer veilig aan wal.

Een strandbezoeker heeft een zwemmer zee in zien gaan en daarna niet meer gezien. Achtergebleven spullen bevestigde de vermissing.

De strandbezoeker meldt de vermissing bij het boothuis van KNRM Egmond aan Zee. Waarna via de Nederlandse Kustwacht alarm wordt gemaakt voor KNRM-reddingstations Egmond aan Zee, Wijk aan Zee & IJmuiden, Reddingsbrigade Egmond & Castricum, de Kustwacht-helikopter, politie, ambulancedienst en Mobiel Medisch Team.

Een uur na de eerste melding wordt de zwemmer gelokaliseerd door de bemanning van reddingboot Adriaan Hendrik (KNRM Egmond aan Zee) en Reddingsbrigade Castricum. De zwemmer wordt met behulp van het drenkelingennet uit zee gehaald en aan boord van de Adriaan Hendrik opgevangen. Daar start de bemanning met eerste hulp.

Met de zwemmer aan boord keert de reddingboot met spoed terug naar het strand. Aangekomen op het strand wordt de gezondheidstoestand van de zwemmer gecontroleerd door de bemanning van de toegesnelde ambulancedienst & Mobiel Medisch Team.

De zwemmer is goed aanspreekbaar, maar heeft het erg koud. In het boothuis van de KNRM wordt de zwemmer ingepakt en met spoed vervoerd naar het Noordwest Ziekenhuis, locatie Alkmaar.
Een geslaagde redding met zoveel betrokken hulpverleners.

De eenheden hebben zowel op zee als op het strand gezocht. Dit soort zoekacties gaan zeer gestructureerd. Op zee met een zoekpatroon en op strand wordt de waterlijn afgespeurd..

Inzet: 2022/19

Egmond aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.