Als je het verschil kunt maken …

12 augustus 2022
Egmond aan Zee

Hulpdiensten brengen vrijdagavond na een grootschalige zoekactie voor de kust van Egmond een vermiste zwemmer veilig aan wal.

Een strandbezoeker heeft een zwemmer zee in zien gaan en daarna niet meer gezien. Achtergebleven spullen bevestigde de vermissing.

De strandbezoeker meldt de vermissing bij het boothuis van KNRM Egmond aan Zee. Waarna via de Nederlandse Kustwacht alarm wordt gemaakt voor KNRM-reddingstations Egmond aan Zee, Wijk aan Zee & IJmuiden, Reddingsbrigade Egmond & Castricum, de Kustwacht-helikopter, politie, ambulancedienst en Mobiel Medisch Team.

Een uur na de eerste melding wordt de zwemmer gelokaliseerd door de bemanning van reddingboot Adriaan Hendrik (KNRM Egmond aan Zee) en Reddingsbrigade Castricum. De zwemmer wordt met behulp van het drenkelingennet uit zee gehaald en aan boord van de Adriaan Hendrik opgevangen. Daar start de bemanning met eerste hulp.

Met de zwemmer aan boord keert de reddingboot met spoed terug naar het strand. Aangekomen op het strand wordt de gezondheidstoestand van de zwemmer gecontroleerd door de bemanning van de toegesnelde ambulancedienst & Mobiel Medisch Team.

De zwemmer is goed aanspreekbaar, maar heeft het erg koud. In het boothuis van de KNRM wordt de zwemmer ingepakt en met spoed vervoerd naar het Noordwest Ziekenhuis, locatie Alkmaar.
Een geslaagde redding met zoveel betrokken hulpverleners.

De eenheden hebben zowel op zee als op het strand gezocht. Dit soort zoekacties gaan zeer gestructureerd. Op zee met een zoekpatroon en op strand wordt de waterlijn afgespeurd..

Inzet: 2022/19