Skip to main content

Eerste acties KNRM Den Oever in 2015: twee op één dag

Datum: zaterdag 25 april 2015 | Sectie: Den Oever

Het KNRM-station Den Oever werd zaterdagmiddag te hulp geroepen voor de eerste actie van 2015. En later op de dag volgde al de tweede.

Zaterdagmiddag gingen om 12.53 uur de piepers af voor een kajuitjacht, dat van het IJsselmeer af juist door de brug was gekomen en aan de oostkant van het vaarwater op de stenen was geraakt. Door vanaf de kop van de reddingboot Johanna Margareta een sleeplijn vast te maken op de kop van het vastzittende bootje en achteruit te varen, slaagde de bemanning van het KNRM-vaartuig erin het scheepje van de stenen af te trekken. De twee opvarenden konden zonder schade hun tocht naar Texel vervolgen.

Hierna is door de Johanna Margareta meegevaren met de intocht van het Wieringer skuutje in de Vissershaven van Den Oever en enkele KNRM-cadeaus af te geven aan degenen die het scheepje zo mooi hebben gerestaureerd.

Terug in het boothuis werd nog even nagepraat over de eerste actie van het jaar en op dat moment werd het station Den Oever opnieuw gealarmeerd door de Kustwacht. Het twintig meter lange zeiljacht Condor, met zeven mensen aan boord, was bij het Visjagersgaatje aan de grond gelopen. Doordat het water al flink was gezakt, lukte het niet de Condor los te krijgen. Afgesproken werd rond middernacht, bij opkomend water een nieuwe poging te wagen. Om twee uur zou het hoogwater worden.

Er werd echter rekening mee gehouden dat er weinig water zou komen, wat het karwei lastig dreigde te maken. Reden waarom ook reddingboot Joke Dijkstra van de KNRM Den Helder werd opgeroepen voor assistentie. Om half twaalf ging de Johanna Margareta opnieuw naar de Condor, die iets gunstiger was komen te liggen. De assistentie van de Joke Dijkstra, die net onderweg was, was niet meer nodig. De Condor werd neergelegd aan de steiger voor de brug in Den Oever.

Den Oever

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.