Skip to main content

Stichting van de Sande schenkt 1000 euro

Datum: zondag 21 januari 2018 | Sectie: Breskens

KNRM Breskens kreeg in het nieuwe jaar gelijk al goed nieuws vanuit Vlissingen. Stichting van de Sande schonk namelijk € 1000,- aan het reddingstation.

Stichting van de Sande bestaat al sinds 2000 en beheert de financiële middelen welke ingebracht zijn door het reeds overleden echtpaar Van de Sande-Swart. De wens van het echtpaar was om een deel van hun vermogen aan te wenden voor de samenleving in Vlissingen en omgeving.

De stichting Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij is een officieel goed doel en krijgt geen overheidssubsidie. KNRM Breskens is één van de 45 reddingstations en verzorgt redding en hulpverlening op en in de monding van de Westerschelde en de Noordzee. Ook voor de scheepvaart op de Rede van Vlissingen is de reddingboot van Breskens een onmisbare schakel in de veiligheidsketen.

Reddingstation Breskens is dan ook zeer verheugt met deze schenking van Stichting van de Sande. Het geld zal aangewend worden voor aanschaf van twee Personal Locater Beacons (PLB). Deze AIS-SART toestellen zijn onmisbaar voor de bemanning bij acties in zwaar weer. Bij het eventueel overboord slaan geeft dit toestel de actuele locatie aan van de drenkeling op de elektronische zeekaart.

KNRM Breskens bedankt Stichting van de Sande voor deze zeer mooie gift!

Breskens

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.