HOME

Nieuwjaarsborrel moet even wachten

06-01-2018 breskens

De reddingboot van Breskens is zaterdagmiddag uitgevaren voor een visboot met motorstoring. De sportvissers werden op sleeptouw genomen en veilig afgemeerd in Vlissingen.

De reddingbootbemanning en plaatselijke commissie van KNRM reddingstation Breskens zijn samen met familie gezellig bijeen voor de jaarlijkse nieuwjaarsborrel. Echter, wanneer de eerste hapjes nog moeten komen, gaan de piepers af.

Sportvischarter Warnow is in problemen net ten zuiden van het hoofdvaarwater op de Westerschelde. Assistentie van de reddingboot wordt gevraagd.

De reddingbootbemanning vaart snel uit met reddingboot Koos van Messel en is een kwartier na alarmering ter plaatse bij de 9 onfortuinlijke sportvissers.

Nadat de sleepverbinding gemaakt is, wordt het anker opgehaald en de visboot op sleeptouw genomen. Een half uurtje later kan de boot veilig afgemeerd worden in de Buitenhaven van Vlissingen.

Nadat de vissers zijn afgezet op de Poseidonsteiger gaat de reddingboot retour naar Breskens, waar de bemanning terug aanschuift bij familie voor voortzetting van de nieuwjaarsborrel.

Tijdstip alarm:  16:21 uur
Wind:  Noord-Oost 4 Bft
Zicht:  Goed (later donker)

DEEL DIT BERICHT
Terug naar nieuwsoverzicht