Visboot zinkende in jachthaven Breskens

30 januari 2018

KNRM en Brandweer Breskens hebben dinsdagochtend een visboot van de ondergang kunnen redden in de jachthaven. De boot is leeggepompt en later bij een jachtwerf uit het water gehaald.

Iets na 10 uur dinsdagochtend ontvangt de reddingbootschipper een telefoontje vanuit de jachthaven. Er wordt met spoed assistentie gevraagd, omdat er een visboot aan de steigers van bootvisclub De Honte aan het zinken is.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De schipper laat de reddingbootbemanning alarmeren en vraagt tevens direct assistentie van de Breskense brandweer om voldoende pompcapaciteit beschikbaar te hebben.

Eenmaal ter plaatse blijkt dat de visboot inmiddels halfonder in het water ligt. De bergingspompen worden zo snel mogelijk gereed gemaakt. Daarna gaan een aantal opstappers te water om de boot met vereende krachten recht te trekken, zodat de pompen hun werk kunnen doen.

Na enige tijd lukt het om de grootste hoeveelheid water uit de visboot te pompen en wordt de boot naar de kraan van de jachtwerf gesleept om haar uit het water te halen. Even later staat ze veilig op het droge.

Al met al een geslaagde actie en wederom een zeer goede samenwerking met de Breskense brandweer.

Tijdstip alarm: 10:13 uur
Wind: Zuid-West 3 Bft.
Zicht: Goed

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij