Zoekactie naar vermiste zwemmer

27 augustus 2019
Andijk

Dinsdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk, Medemblik en Enkhuizen uitgevaren voor een vermiste zwemmer bij het Vooroever van Medemblik.

Tijdens de wekelijkse oefenavond wordt reddingboot ´t Span van KNRM Andijk opgeroepen om te helpen zoeken naar een zwemmer die vermist is. De zwemmer bij het strandje bij de Vooroever van Medemblik het water ingegaan en door vrienden als vermist opgegeven.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Tevens werden reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik en reddingboten de Redder (vervanger van de Watersport) en Corrie Dijkstra van Elk van KNRM Enkhuizen gealarmeerd. Reddingboot Bernardine werd aangewezen als On Scene Coordinator.

Vanaf de kant werd er door de brandweer gezocht. Er is een linie gemaakt van brandweermensen en bemanningsleden van reddingboten om zo systematisch het water af te zoeken. Vrij snel werd de persoon gevonden en overgedragen aan de medische hulpdiensten op de kant.

Nadat de zoekactie ten einde was konden de reddingboten weer terug naar het reddingssation.

Tijdstip: 20:37 uur
Wind: Noordoost 2 bft
Actie: 32 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij