Zeiljacht met lege accu

15 september 2019
Andijk

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht is doorgezeild naar de haven van Andijk en aldaar door reddingboot 't Span afgemeerd in de eigen box.

De twee opvarenden van een 10 meter lang zeiljacht waren zeilend onderweg van Stavoren naar Andijk toen ze ter hoogte van het vogeleiland de Kreupel de motor bij wilden zetten. Deze kregen ze niet aan de praat waarna assistentie van de reddingboot werd ingeroepen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bij aankomst van reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik zijn er opstappers overgezet. Een lege accu bleek de veroorzaker van het probleem. Er is besloten dat het zeiljacht zelf doorzeilde naar Andijk en aldaar door reddingboot 't Span afgemeerd werd in de eigen box. Zodoende kon reddingboot Bernardine weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 13:45 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 33 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij