Skip to main content

Zeiljacht met lege accu

Datum: zondag 15 september 2019 | Sectie: Andijk

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen. Het zeiljacht is doorgezeild naar de haven van Andijk en aldaar door reddingboot 't Span afgemeerd in de eigen box.

De twee opvarenden van een 10 meter lang zeiljacht waren zeilend onderweg van Stavoren naar Andijk toen ze ter hoogte van het vogeleiland de Kreupel de motor bij wilden zetten. Deze kregen ze niet aan de praat waarna assistentie van de reddingboot werd ingeroepen.

Bij aankomst van reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik zijn er opstappers overgezet. Een lege accu bleek de veroorzaker van het probleem. Er is besloten dat het zeiljacht zelf doorzeilde naar Andijk en aldaar door reddingboot 't Span afgemeerd werd in de eigen box. Zodoende kon reddingboot Bernardine weer terug naar het reddingsstation.

Tijdstip: 13:45 uur
Wind: Noordoost 3 bft
Actie: 33 - 2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.