Vastgelopen zeiljacht op beruchte ondiepte het Hop

22 september 2019

Zondagmiddag 22 september 2019 heeft de bemanning van reddingboot ’t Span van KNRM Andijk hulp verleend aan de opvarenden van een zeiljacht dat was vastgelopen op de ondiepte het Hop nabij het vogeleiland De Kreupel op het IJsselmeer ten Noord-Oosten van Andijk.

Reddingboot ‘t Span was deze zonnige zondagmiddag op het water ter ondersteuning van de Open Nederlandse kampioen zeilwedstrijden voor de kust van Medemblik. Rond 14:00 uur kreeg de schipper een bericht via de KNRM Helpt app met het verzoek om assistentie te verlenen aan een vastgelopen zeiljacht op ondiepte ‘t Hop. Doordat reddingboot ‘t Span al op het water was kwam zij snel terplaatse. De opvarenden van het zeiljacht hadden een kardinale boei over het hoofd gezien waardoor het 1,90 meter diepe jacht vastliep op de beruchte ondiepte. Reddingboot ‘t Span maakte een sleepverbinding waarna na enige tijd slepen het zeiljacht los kwam. Nadat was vastgesteld dat alles verder naar behoren werkte en er geen schade was ontstaan werd de sleepverbinding los gemaakt. Het jacht vervolgde op eigen (zeil)kracht haar reis en KNRM reddingboot ‘t Span keerde terug naar de zeilwedstrijden. De eigenaar van het zeiljacht heeft zich aangemeld als donateur van de KNRM.

Tijdstip: 14:00 uur
Wind: Zuidoost 3 bft
Actie: 34 - 2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij