Skip to main content

In problemen tussen Andijk en Enkhuizen

Datum: maandag 05 augustus 2019 | Sectie: Andijk

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot wordt door de reddingboot naar Enkhuizen gebracht.

Tegen 13.00 uur worden de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik gealarmeerd voor een zeilboot met een lijn in de schroef. De zeilboot bevindt zich ergens tussen Andijk en Enkhuizen. De precieze positie is onbekend en na enkele zoekslagen rond de sport D boei, wordt deze gevonden ten zuidwesten van de boei.

Ter plaatse worden twee opstappers overgezet. Wanneer blijkt dat de twee opvarenden en een hond het verder goed maken wordt al zeilend koers gezet richting Enkhuizen. Voor de haven wordt de zeilboot langszij de reddingboot vastgemaakt en afgemeerd in de haven. De gegevens worden opgenomen waarna de reddingboot weer terug naar het reddingsstation kan.

Tijdstip: 12:57 uur
Wind: Zuidwest 4 bft
Actie: 31-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.