Aan de grond gelopen bij ondiepte het Hop

29 juli 2019
Andijk

Maandagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht aan de grond bij het Hop, een ondiepte in het IJsselmeer.

Rond kwart over drie komt er een melding vanuit het Kustwacht Centrum binnen met prioriteit 1. Omdat er verder geen begeleidende tekst is, spoedden alle bemanningsleden naar het boothuis. Bij navraag blijkt het te gaan om een zeiljacht welke aan de grond gelopen is aan de oostzijde van ondiepte het Hop. Deze ondiepte bevindt zich ten zuidoosten van vogeleiland de Kreupel, midden op het IJsselmeer.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Reddingboot 't Span uit Andijk en reddingboot Bernardine uit Medemblik varen uit naar de opgegeven positie. Ter plaatse worden van beide reddingboten opstappers overgezet, en samen met de opvarenden gaan ze aan één kant van de zeilboot staan zodat deze schuin komt te liggen. Ondertussen maakt reddingboot 't Span een sleepverbinding. Hiermee komt het jacht los en na controle op lekkage kan de zeilboot zelf weer haar weg vervolgen.

Na het opnemen van de gegeven keren beide reddingboten terug naar hun reddingsstation.

Tijdstip: 15:13 uur
Wind: Noordwest 4 bft
Actie: 30-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij