Skip to main content

Zeiljacht verliest het roer op IJsselmeer

Datum: zaterdag 02 juli 2016 | Sectie: Andijk

Zaterdagmiddag omstreeks 12:30 uur zijn de reddingboten Bernardine en ’t Span van KNRM Medemblik uitgevaren voor een jacht met besturingsproblemen.

Het zeiljacht was het roer verloren waardoor het stuurloos was geraakt. Dat gebeurde op een positie ten Noordoosten van Oude Zeug buiten het gebruikelijke inzetgebied van de reddingboten van KNRM Medemblik. Omdat reddingboot Johanna Margaretha van KNRM Den Oever ingezet was voor een zoekactie op de Waddenzee dirigeerde de Kustwacht de beide reddingboten van KNRM Medemblik naar het onfortuinlijke zeiljacht.

Bij het zeiljacht aangekomen had ook het bergingsvaartuig Odin het inmiddels bereikt en op sleeptouw genomen. De opvarenden van het zeiljacht hebben het losgeraakte roer zien zinken, waardoor een zoekactie daarnaar geen zin had.

Beide reddingboten van KNRM Medemblik keerden vervolgens terug naar hun thuishavens.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.