Hulpverlening aan motorsailer met motorpech

3 juli 2016
andijk

Zondagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorsailer die met motorstoring kampte op het IJsselmeer ten Noorden van Andijk.

Omstreeks kwart over twaalf kreeg de havenmeester van de Jachthaven van Andijk een telefonische melding van de schipper van het zeil-motorjacht. Deze meldde een motorstoring en vroeg om assistentie. Op zijn beurt waarschuwde de havenmeester de schipper van het KNRM reddingstation in Andijk met het verzoek om hulpverlening. Tien minuten later voer de opgeroepen bemanning van reddingboot 't Span uit.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Terplaatse gekomen werd het jacht op sleep genomen richting de haven van Andijk. En voor de haven werd het langszij de reddingboot de jachthaven binnengebracht en afgemeerd.

De uit Duitsland afkomstige schipper van de motorsailer heeft zich na deze actie aangemeld als donateur (Redder aan de wal) van de KNRM.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij