Skip to main content

Hulpverlening aan motorsailer met motorpech

Datum: zondag 03 juli 2016 | Sectie: Andijk

Zondagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM Medemblik uitgevaren voor een motorsailer die met motorstoring kampte op het IJsselmeer ten Noorden van Andijk.

Omstreeks kwart over twaalf kreeg de havenmeester van de Jachthaven van Andijk een telefonische melding van de schipper van het zeil-motorjacht. Deze meldde een motorstoring en vroeg om assistentie. Op zijn beurt waarschuwde de havenmeester de schipper van het KNRM reddingstation in Andijk met het verzoek om hulpverlening. Tien minuten later voer de opgeroepen bemanning van reddingboot 't Span uit.

Terplaatse gekomen werd het jacht op sleep genomen richting de haven van Andijk. En voor de haven werd het langszij de reddingboot de jachthaven binnengebracht en afgemeerd.

De uit Duitsland afkomstige schipper van de motorsailer heeft zich na deze actie aangemeld als donateur (Redder aan de wal) van de KNRM.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.