Skip to main content

Omgeslagen zeilboot op het IJsselmeer

Datum: vrijdag 29 juli 2016 | Sectie: Andijk

Vrijdagmiddag omstreeks 16:45 uur zijn de KNRM reddingboten van Andijk, Enkhuizen en Medemblik gealarmeerd voor een omgeslagen zeilvaartuig op het IJsselmeer waarbij twee personen te water waren geraakt.

De bemanning van een passerend zeiljacht zag dat de beide opvarenden van het zeilbootje in het water lagen en het bootje niet meer op eigen kracht overeind konden krijgen. De drenkelingen maakten een vermoeide indruk waarna alarm werd geslagen en de Kustwacht de KNRM reddingboten naar de positie in de buurt van de vuurtoren De Ven stuurde.

De KNRM reddingboten Corrie Dijkstra van Elk van station Enkhuizen en 't Span van Andijk waren snel ter plaatse en hebben de drenkelingen uit het water gehaald. Zij waren vooral geschrokken en vermoeid.

Twee bemanningsleden van reddingstation Enkhuizen hebben het zeilbootje weer overeind gezet en zijn zeilend richting de haven van Enkhuizen gegaan. De beide opvarenden van het zeilbootje zijn aan boord van reddingboot Watersport gegaan en ook naar Enkhuizen gebracht.

De reddingboten Bernardine en 't Span waren omstreeks 17:30 uur weer terug op hun station.

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.