Omgeslagen zeilboot op het IJsselmeer

29 juli 2016
andijk / medemblik

Vrijdagmiddag omstreeks 16:45 uur zijn de KNRM reddingboten van Andijk, Enkhuizen en Medemblik gealarmeerd voor een omgeslagen zeilvaartuig op het IJsselmeer waarbij twee personen te water waren geraakt.

De bemanning van een passerend zeiljacht zag dat de beide opvarenden van het zeilbootje in het water lagen en het bootje niet meer op eigen kracht overeind konden krijgen. De drenkelingen maakten een vermoeide indruk waarna alarm werd geslagen en de Kustwacht de KNRM reddingboten naar de positie in de buurt van de vuurtoren De Ven stuurde.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De KNRM reddingboten Corrie Dijkstra van Elk van station Enkhuizen en 't Span van Andijk waren snel ter plaatse en hebben de drenkelingen uit het water gehaald. Zij waren vooral geschrokken en vermoeid.

Twee bemanningsleden van reddingstation Enkhuizen hebben het zeilbootje weer overeind gezet en zijn zeilend richting de haven van Enkhuizen gegaan. De beide opvarenden van het zeilbootje zijn aan boord van reddingboot Watersport gegaan en ook naar Enkhuizen gebracht.

De reddingboten Bernardine en 't Span waren omstreeks 17:30 uur weer terug op hun station.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij