Skip to main content

Helikopteroefening KNRM Medemblik en Andijk

Datum: dinsdag 13 september 2016 | Sectie: Andijk

Dinsdagavond 13 september hebben reddingboten ’t Span en Bernardine van KNRM station Medemblik geoefend met de SAR helikopter.

Om goed voorbereid te zijn op een reddingsactie in samenwerking met een SAR helikopter wordt er jaarlijks geoefend met de SAR helikopter. Daarbij wordt geoefend met communicatie met de helikopter, met varen ten opzichte van de helikopter en met het evacueren van personen met de helikopter (hoisten).

Op ruime afstand voor de kust van Andijk werden bemanningsleden vanuit de varende reddingboten naar de helikopter gehesen. En ook weer terug naar de reddingboot. Al met al geen oefening voor bange mensen. Maar dat zijn de professionele vrijwilligers van de KNRM natuurlijk ook niet!

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.