Zeiljacht met lijn in de schroef voor Andijk

29 september 2016
andijk

Donderdagmiddag is de Andijker KNRM reddingboot 't Span uitgevaren om hulp te bieden aan de bemanning van een zeiljacht dat worstelde met een lijn in de schroef.

De eigenaar van het jacht had op voorhand Jachtverhuur Andijk gebeld met de vraag om assistentie door een reddingboot, omdat de bemanning van het zeiljacht geen gebruik kon maken van de hulpmotor om de haven binnen te komen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Jachtverhuur Andijk heeft vervolgens contact opgenomen met de schipper van KNRM reddingstation Andijk. De opgetrommelde bemanning kwam rond 15:00 uur met Reddingboot ’t Span bij het zeiljacht aan en nam het langszij om het de Andijker Jachthaven binnen te brengen. Het werd afgemeerd onder de havenkraan waar de lijn uit de schroef kon worden verwijderd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij