Zeiljacht slaat lek op keien vogeleiland De Kreupel op IJsselmeer

4 oktober 2016
andijk / medemblik

Dinsdagmiddag omstreeks 17.00 uur zijn de twee reddingboten van KNRM Medemblik, de Bernardine uit Medemblik en ’t Span uit Andijk uitgevaren voor een vaartuig aan de grond bij het vogeleiland De Kreupel midden in het IJsselmeer ten Noorden van Andijk.

Onderweg naar het onfortuinlijke zeiljacht meldde het Kustwachtcentrum in Den Helder dat de situatie terplaatse behoorlijk verslechterde en het zeiljacht inmiddels op de dijk was verdaagd en door de sterke Oostenwind hevige klappen op de keien maakte.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Terplaatse gekomen maakte reddingboot 't Span met spoed een sleepverbinding waarna het zeiljacht vanaf de keien naar ruimer water kon worden getrokken. Direct daarna werd de staat van het zeiljacht gecontroleerd en vastgesteld dat het lek was geraakt en daardoor water maakte. De situatie liet wel toe dat het zeiljacht gesleept kon worden.

Samen met de inmiddels ook terplaatse aangekomen reddingboot Bernardine is het zeiljacht naar de haven van Andijk gesleept en afgemeerd onder de havenkraan.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij