Hulpverlening zeiljacht met gebroken mast

5 juni 2016
andijk / medemblik

Zondagmiddag omstreeks 14.45 uur zijn de beide reddingboten van KNRM station Medemblik/Andijk uitgevaren voor een zeiljacht met een gebroken mast op het IJsselmeer.

Het zeiljacht bevond zich ten Noorden van het vogeleiland de Kreupel. Een passerend zeiljacht heeft het ongeval zien gebeuren en heeft direct alarm geslagen bij het kustwachtcentrum.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Eenmaal onderweg werd gemeld dat bergingsschip Odin het zeiljacht inmiddels had bereikt en een sleepverbinding had gemaakt. Reddingboot Bernardine werd hierop bedankt voor haar inzet en keert terug naar Medemblik. Reddingboot ´t Span was nagenoeg ter plaatse en nam polshoogte van de situatie. De afgebroken mast was inmiddels door de opvarenden zelf al geborgen en de sleep ging onderweg richting Stavoren.

Reddingboot ´t Span keert hierna terug naar het KNRM reddingstation in Andijk.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij