Skip to main content

Zeiljacht met motorstoring op het IJsselmeer

Datum: maandag 04 mei 2020 | Sectie: Andijk

Maandag 4 mei om 18:03 uur gaat wederom de alarm ontvanger voor reddingboot Bernardine en reddingboot ’t Span. Eerder vanmiddag werd de melding na een aantal minuten ingetrokken maar vanavond moest er wel uitgevaren worden voor een zeilvaartuig met motorstoring op het IJsselmeer. De opvarende van een Dehler 37 zijn veilig aan wal gebracht in Medemblik.

Omstreeks zes uur gingen de alarm ontvangers af en vertrokken beide reddingboten binnen 10 minuten. De schipper van de Dehler had melding gemaakt bij de havendienst van Medemblik, die op zijn beurt alarm heeft geslagen bij het Kustwachtcentrum.
Reddingboot Bernardine is snel ter plaatse en maakt een sleepverbinding met het jacht. Deze wordt met behulp van een stopzak het Regatta Centre in Medemblik binnengebracht.
In rustiger water binnen de haven heeft reddingboot ’t Span het jacht langzij genomen en veilig afgemeerd aan de kade. Hier zal de jachteigenaar zich ontfermen over de opvarenden en zijn jacht.

Na het opnemen van de gegevens zijn beide reddingboten snel naar huis gevaren om stipt om 20:00 uur deel te kunnen nemen aan de 2 minuten stilte ceremonie.

Tijdstip: 18:03 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 3 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.