Skip to main content

Zeiljacht aan de grond

Datum: vrijdag 24 april 2020 | Sectie: Andijk

Vrijdagmiddag omstreek 16:00 uur worden beide reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik opgeroepen voor een vaartuig aan de grond op de ondiepte 't Hop voor de kust van Andijk.

Na alles in gereedheid te hebben gebracht vertrekken beide boten richting de ondiepte. Hier zou een 46 ft zeiljacht zijn vastgelopen op de harde IJsselmeer bodem. Net buiten de haven krijgen de boten de melding dat het jacht op eigen kracht los is gekomen en zijn weg kan vervolgen. Toch nemen de KNRM boten het zekere voor het onzekere en varen met gepaste snelheid richting het jacht om met eigen ogen te zien dat echt alles in orde is. Nadat dit gelukkig allemaal in orde blijkt te zijn, liggen beide reddingboten na een korte inzet weer klaar voor de volgende alarmering.

Tijdstip: 15:56 uur
Wind: Noordnoordwest 4 bft
Actie: 2 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.