Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen

Datum: dinsdag 09 juli 2019 | Sectie: Andijk

Dinsdagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorstoring. Het zeiljacht is afgemeerd in de Oosterhaven van Medemblik.

Een zeiltocht op het IJsselmeer eindigde helaas naast de reddingboot. Een 15 meter lang zeiljacht met twee opvarenden en twee teckels aan boord meldde dinsdag middag op marifoonkanaal 16 dat ze motorstoring hadden en in de buurt van Medemblik lagen op het IJsselmeer. Het Kustwacht Centrum in Den Helder alarmeerde de reddingboten van KNRM Andijk en KNRM Medemblik.

Kort na het alarm lag reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik langszij. Er werd een opstapper overgezet. Toen bleek dat de opvarenden en de honden het verder goed maakten, werd een sleepverbinding gemaakt en koers gezet richting Medemblik.

Voor de haven nam reddingboot 't Span uit Andijk het zeiljacht langszij en meerde het af in de Oosterhaven van Medemblik. De gegevens werden genoteerd waarna de opvarenden donateur van de KNRM werden.

Tijdstip: 14:54 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 22-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.