Zeiljacht met lijn in de schroef

12 juli 2019
Andijk

Vrijdagavond is reddingboot 't Span van KNRM Andijk door de KNRM Helpt Assistentie Centrum gealarmeerd voor een zeiljacht met een lijn in de schroef. Het jacht is afgemeerd in de haven van Andijk.

Rond 18:46 uur komt er een melding binnen via de KNRM Helpt Assistentie Centrum. Er is een zeiljacht met motorstoring op het IJsselmeer tussen Andijk en het Vogeleiland met twee opvarenden. Naar aanleiding van deze melding is er telefonisch contact opgenomen met de opvarenden om de situatie te beoordelen. Er is een lijn in de schroef gekomen en daardoor kan de haven niet worden ingevaren. De bemanning maakt het goed en er wordt besloten dat het zeiljacht richting de haven van Andijk zal varen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ondertussen is de bemanning gealarmeerd en rond 19:05 uur is reddingboot 't Span uitgevaren. Al snel is het betreffende zeiljacht in zicht. Er zijn twee bemanningleden overgezet op het zeiljacht en gezamenlijk is het zeiljacht op eigen kracht naar de haven van Andijk gezeild.

Vlak voor de haven is het jacht langszij de reddingboot genomen en afgemeerd aan de steiger bij de hijskraan. De gegevens van de opvarenden zijn opgenomen en daarmee is de actie afgerond.

Tijdstip: 18:46 uur
Wind: Noordwest 3 bft
Actie: 24-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij