Skip to main content

Zeiljacht met motorproblemen

Datum: zondag 16 juni 2019 | Sectie: Andijk

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een zeiljacht met motorproblemen tussen Medemblik en Andijk. Het zeiljacht vaart op eigen kracht naar de haven van Andijk alwaar het door reddingboot 't Span wordt afgemeerd in de haven.

Omstreeks 16.00 uur wordt er alarm gemaakt voor een tien meter lang zeiljacht dat tussen Medemblik en Andijk op zeil onderweg is naar de thuishaven in Andijk. Onderweg komen de opvarenden erachter dat de motor dienst weigert door brandstof problemen. Met de noodvoorziening en de technische kennis aan boord lukt het niet om de motor aan de gang te krijgen. Hierop maken zij alarm bij het Kustwacht Centrum in Den Helder.

Reddingboot 't Span is als eerste ter plaatse en zet twee opstappers over. Hierop wordt onder begeleiding van de reddingboot het jacht onder zeil naar Andijk gevaren. Vlak voor de havenmond wordt het zeiljacht langszij de reddingboot gebonden waarna het jacht zonder problemen in zijn ligbox wordt afgemeerd. De opvarenden zijn al jaren donateur en worden alleen voorzien van een nieuwe jaarwimpel.

Tijdstip: 15:59 uur
Wind: Zuidwest 3 bft
Actie: 15-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.