Problemen met elektriciteit vlak voor de haven

17 juni 2019
Andijk

Maandagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM Andijk uitgevaren voor een vaartuig met stroomproblemen voor de haven van Medemblik. Omdat het probleem ter plaatse niet verholpen kon worden is het vaartuig op sleep genomen naar de Pekelharinghaven. Bij het aanlopen van de haven van Medemblik kwamen de twee opvarenden van een 12 meter lang zeiljacht erachter dat de motor niet wilde starten. Ze bevonden zich toen vlak voor de haven van Medemblik. Via het Kustwacht Centrum in Den Helder is alarm gemaakt.

Na aankomst van de reddingboot 't Span wordt er een opstapper overgezet en blijkt het probleem helaas niet met een starthulp te verhelpen. Er wordt een sleepverbinding gemaakt waarbij het zeiljacht direct langzij de reddingboot wordt gebonden. Na een korte sleep wordt het vaartuig afgemeerd op de vaste ligplaats in de Pekelharinghaven van Medemblik. Na het opnemen van de gegevens is de reddingboot weer terug naar het station gevaren.

Tijdstip: 14:56 uur
Wind: Zuid 2 bft
Actie: 16-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij