Skip to main content

Medische evacuatie van eiland de Kreupel

Datum: zaterdag 22 juni 2019 | Sectie: Andijk

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een gewond persoon aan boord van een zeiljacht op het eiland de Kreupel midden op het IJsselmeer.

Even over half acht ontvangen alle bemanningsleden de melding "mevrouw met snijwond eiland kreupel". Snel spoedt iedereen zich richting de reddingboot en wordt deze klaargemaakt voor vertrek. Telefonisch wordt het Kustwacht Centrum om meer informatie gevraagd en deze ontvangen wij direct.

Het blijkt om een gezin te gaan welke op dat moment in de haven van het vogeleiland de Kreupel ligt, midden op het IJsselmeer bij Andijk.Hier heeft een vrouw een snijwond opgelopen aan boord van een zeiljacht wat ligt afgemeerd. Aangezien mevrouw medisch onderlegd is en ze het niet vertrouwd, wil ze graag medische assistentie. Ook moet het zeiljacht terug naar de haven van Andijk gevaren worden, wat voor de man ook een uitdaging wordt in zijn eentje.

Bij aankomst van reddingboot 't Span uit Andijk stappen er direct twee opstappers over om de situatie aan boord te beoordelen. Er wordt eerste hulp verricht en besloten om de dame met haar zoon naar de wal te brengen.

Beide opstappers van reddingboot 't Span zijn tevens ervaren zeilers en blijven bij de man om het zeiljacht richting de haven van Andijk te zeilen. Reddingboot Bernardine uit Medemblik blijft nog even stand-by totdat het zeiljacht onderweg is en vertrekt daarna huiswaarts.

Ondertussen is reddingboot 't Span onderweg met de dame en haar zoon richting de haven van Andijk alwaar ze vervolgens met een opstapper van de KNRM naar de huisartsenpost in Hoorn worden gebracht. Na een snelle zeiltocht komen iets later ook de opstappers met de man de haven van Andijk binnenvaren en wordt het zeiljacht veilig afgemeerd langs de kade.

Hierop worden de gegevens in gevuld en keert ook reddingboot 't Span voldaan naar het eigen reddingstation.

Tijdstip: 19:38 uur
Wind: Noordoost 4 bft
Actie: 17-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.