Skip to main content

Twee acties tijdens tocht met winnaars

Datum: zondag 23 juni 2019 | Sectie: Andijk

Zondagmiddag was reddingboot 't Span van KNRM Andijk bezig met een rondvaart met winnaars van een tekenwedstrijd toen ze tot twee keer toe de rondvaart moesten staken voor een hulpverlening.

Tijdens reddingbootdag werd er een tekenwedstrijd georganiseerd op KNRM reddingsstation Andijk. Deze zondagmiddag mochten de winnaars van die wedstrijd mee met reddingboot 't Span voor een vaartocht op het IJsselmeer.

Net buiten de haven worden de vrijwilligers aangesproken door een jachteigenaar welke motorproblemen heeft en hierdoor de haven van Andijk niet kan binnenlopen. De bemanning twijfelt geen moment en pakt het zeiljacht snel langzij voordat het op de dijk beland. Eenmaal langzij wordt het zeiljacht netjes in de eigen ligbox afgemeerd. De opvarenden zijn al jarenlang donateur van de KNRM.


Na afscheid te hebben genomen wordt de rondvaart weer hervat en gaat de reddingboot richting Medemblik voor een bezoekje. Helaas komt er ook nu weer een melding binnen en worden de passagiers in Medemblik op de kade afgezet. Het zou gaan om een huurjacht welke met motorstoring voor de haven van Medemblik ligt nabij de Sport C boei.

Reddingboot 't Span is na een kleine zoektocht snel ter plaatse. Niet lang daarna volgt reddingboot Bernardine uit Medemblik. Het jacht wordt op sleep genomen en vlak voor de haven langzij reddingboot Bernardine gebonden.
Zij meren het jacht af onder de kraan in de Pekelharinghaven.

Na het noteren van de gegevens is ook deze actie afgerond.Helaas voor de passagiers van de rondvaart is de dag ten einde en zijn zij al met de auto onderweg naar huis.

Tijdstip: 14:00 en 14:45 uur
Wind: Oost 2 bft
Actie: 18 en 19-2019


Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.