Inzet op zwoele zomeravond

29 juni 2019
Andijk

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een sloep in problemen op het IJsselmeer nabij Medemblik. De sloep is uiteindelijk naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht.

Het warme zomers weer met weinig wind brengt veel boten op het IJsselmeer die zich normaal gesproken op kleinere wateren begeven. Ook deze komen weleens in problemen waardoor rond 22.30 uur op zaterdagavond de alarmpagers van KNRM Andijk en Medemblik gaan.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bijna twee mijl ten Noordoosten van Medemblik ligt een sloep met motorproblemen met twee opvarenden aan boord. Bij aankomst van de reddingboot maken de opvarenden het verder goed. De sloep wordt langszij reddingboot Bernardine vastgemaakt en uiteindelijk richting het Regatta Centrum gebracht. Reddingboot 't Span uit Andijk komt ook ter plaatse, maar hoeft verder niet te assisteren.

De opvarenden zijn de bemanningsleden zeer dankbaar voor hun hulp en besluiten direct om redder aan de wal te worden.

Tijdstip: 22:22 uur
Wind: Zuidoost 2 bft
Actie: 20-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij