Skip to main content

Inzet op zwoele zomeravond

Datum: zaterdag 29 juni 2019 | Sectie: Andijk

Zaterdagavond zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een sloep in problemen op het IJsselmeer nabij Medemblik. De sloep is uiteindelijk naar het Regatta Centrum in Medemblik gebracht.

Het warme zomers weer met weinig wind brengt veel boten op het IJsselmeer die zich normaal gesproken op kleinere wateren begeven. Ook deze komen weleens in problemen waardoor rond 22.30 uur op zaterdagavond de alarmpagers van KNRM Andijk en Medemblik gaan.

Bijna twee mijl ten Noordoosten van Medemblik ligt een sloep met motorproblemen met twee opvarenden aan boord. Bij aankomst van de reddingboot maken de opvarenden het verder goed. De sloep wordt langszij reddingboot Bernardine vastgemaakt en uiteindelijk richting het Regatta Centrum gebracht. Reddingboot 't Span uit Andijk komt ook ter plaatse, maar hoeft verder niet te assisteren.

De opvarenden zijn de bemanningsleden zeer dankbaar voor hun hulp en besluiten direct om redder aan de wal te worden.

Tijdstip: 22:22 uur
Wind: Zuidoost 2 bft
Actie: 20-2019

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.