Ondanks waarschuwing toch het IJsselmeer op

4 juni 2019
Andijk

Ondanks eerdere motorproblemen en een code geel van het KNMI gaan de opvarenden van een zeilboot toch het IJsselmeer op. KNRM Andijk en KNRM Medemblik worden gealarmeerd en brengen het vaartuig veilig naar de haven.

Dinsdagmiddag zijn reddingboten 't Span van KNRM Andijk en reddingboot Bernardine van KNRM Medemblik opgeroepen voor een vaartuig welke mogelijk in problemen zou zijn op het IJsselmeer tussen Medemblik en vuurtoren de Ven.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het schip met drie jongvolwassen heren en en een dame hadden het plan om van Medemblik naar Enkhuizen te varen, ondanks dit sterk werd afgeraden door de havenmeester van Medemblik. Nadat het schip eerst in de haven van Medemblik motorproblemen had, besloten zij toch het IJsselmeer op te gaan. Ondanks de waarschuwingen van het KNMI. Er was een code geel afgegeven voor onweersbuien en zware windstoten.

De havendienst overlegde met het Kustwachtcentrum. Deze vertrouwde het ook niet, waarna de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik gealarmeerd. werden. Reddingboot 't Span uit Andijk trof het schip ongeveer 2 Mijl van de haven van Andijk aan. Het onderbuiksgevoel van de havendienst en het Kustwachtcentrum bleek correct: er zat nog drie liter in de brandstoftank, waardoor ze de haven van Enkhuizen niet konden bereiken.

Nadat bleek dat de opvarenden en het vaartuig verder in orde waren, heeft reddingboot 't Span een sleepverbinding gemaakt met het het schip en deze naar werkhaven de Ven haven gesleept. Reddingboot Bernardine hoefde verder niet te assisteren.

Tijdstip: 16:58 uur
Wind: Oost 3 bft
Actie: 13-2019

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij