Skip to main content

Zeilbootje verstrikt in fuikenstelling voor kust van Andijk

Datum: donderdag 02 juli 2020 | Sectie: Andijk

Donderdagmiddag omstreeks 13:00 uur zijn de reddingboten ’t Span en Bernardine opgeroepen voor een vaartuig in de problemen nabij de haven van Andijk. Opvarende en zeilboot zijn veilig aan de wal gebracht.

Omstreeks 13:00 uur werd de havenmeester van Andijk gebeld met de mededeling dat er een zeilbootje vast zat in de visnetten aan de buitenzijde van de havendijk.  Precies op het moment dat  de havendienst de KNRM wilde laten alarmeren gingen de alarmontvangers van de bemanningsleden al af met een Prio 1 melding van een persoon die mogelijk in de problemen was. Dit was richting de meldkamer gemeld door omstanders die het  zagen gebeuren.

Snel werd de boot in gereedheid gebracht omdat niet helemaal zeker is waar en hoe het met de opvarende ging. Een van de opstappers is met een portofoon over de dijk richting plaats van het incident gelopen om alvast polshoogte te nemen. Daar kwam de opvarende van het zeilbootje tegemoet, die  in goede gezondheid verkeerde maar wel wat schrammen had opgelopen.

Samen met de opvarende en de opstapper werd daarna een sleepverbinding gemaakt met de inmiddels terplaatse aangekomen reddingboot ’t Span  en werd het zeilbootje uit de fuikenstelling bevrijd zonder schade aan de netten en het bootje. Eenmaal op dieper water is ook de inmiddels aangekomen reddingboot Bernardine langszij gekomen om te assisteren met het weer overeind zetten van het zeilbootje. Langszij van de Bernardine werd het zeilbootje naar het strand gebracht en daar onder begeleiding van de bemanning van ’t Span verder naar de kant geholpen.

De opvarende was blij met onze hulp en is donateur geworden van de KNRM.

Tijdstip: 13:00 uur
Wind: West 4 bft
Actie: 17 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.