Skip to main content

Assistentie aan zeiljacht met vastgelopen zeilval

Datum: vrijdag 03 juli 2020 | Sectie: Andijk

Vrijdagmiddag omstreeks 14:30 uur is reddingboot ‘t Span van KNRM Andijk uitgevaren voor assistentie ten Noorden van vuurtoren De Ven aan een zeiljacht waarvan een voorzeil (de Genua) niet meer gestreken kon worden.

Rond dit tijdstip waren beide reddingboten van KNRM Medemblik-Andijk opgeroepen voor hulpverlening aan het zeiljacht toen een tweede hulpverleningsvraag werd ontvangen voor een omgeslagen catamaran voor de kust van Medemblik. Reddingboot Bernardine ging verder naar de catamaran terwijl ’t Span koers zette naar het andere zeiljacht.

Terplaatse gekomen werd een opstapper overgezet naar het 31-voet lange zeiljacht. Aan boord bleek dat de val van het voorzeil (Genua) was vastgelopen in de trommel waardoor het zeil niet gestreken kon worden. Nadat een luwere plek was opgezocht lukte het om de lijn weer gangbaar te krijgen en kon de Genua uiteindelijk gestreken worden.

Het zeiljacht vervolgde haar weg daarna op eigen kracht en reddingboot ’t Span keerde terug naar haar reddingstation in de haven van Andijk.

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West  5 bft
Actie: 18 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.