Skip to main content

Eerste vaartocht eindigt met motorstoring

Datum: zondag 12 juli 2020 | Sectie: Andijk

Zondagmiddag is reddingboot 't Span van KNRM Andijk uitgevaren voor een zeilboot met motorstoring voor de haven van Andijk. Na een korte sleep is ze weer netjes afgeleverd in de jachthaven.

De kersverse eigenaar van een zeiljacht wilde zijn nieuwe schip van Andijk naar Amsterdam varen. Tijdens het oefenen met de zeilen valt ineens de motor uit. Ondanks dat deze onlangs nog onderhoud had gekregen, krijgen ze hem niet meer aan de praat. Omdat doorvaren naar Amsterdam hierdoor niet mogelijk was, werd contact opgenomen met de havendienst van Andijk.

De havendienst zette de melding door naar de schipper van KNRM Andijk en niet veel later voer reddingboot 't Span uit naar het onfortuinlijke jacht. Ter plaatse is een opstapper overgezet en een sleepverbinding gemaakt. Vlak voor de haven is het zeiljacht langszij de reddingboot vastgemaakt en afgemeerd in de haven van Andijk.

Na opname van de gegevens keert reddingboot 't Span weer terug naar boothuis Joop de Jonge.

Tijdstip: 15:30 uur
Wind: Noordnoordoost 2 bft
Actie: 20 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.