Twee inzetten op zondagmiddag

Twee inzetten op zondagmiddag

19 juli 2020
Andijk

Zondagmiddag zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig met motorstoring iets ten noorden van de haven van Medemblik en later op de middag heeft de reddingboot van KNRM Andijk nog een vaartuig naar de haven van Enkhuizen gesleept.

Zondag komt er omstreeks 14:00 uur een hulpvraag binnen bij de havenmeester van de Pekelharinghaven in Medemblik. Een vaste ligplaatshouder vaart op dat moment ten noorden van Medemblik en kampt met motorstoring. De hulpvraag wordt doorgezet naar het Kustwacht Centrum in Den Helder die op hun beurt de reddingboten van KNRM Medemblik en Andijk alarmeren.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ongeveer 500 meter ten noord van het havenhoofd van Medemblik wordt het zeiljacht aangetroffen en maakt reddingboot Bernardine een sleepverbinding. Het zeiljacht wordt naar de vaste ligplaats gebracht alwaar de gegevens opgenomen worden. 

Op de terugweg wordt er contact opgenomen met reddingboot 't Span van KNRM Andijk door een jachteigenaar welke ook met motorstoring kampt. Ze willen graag assistentie bij het binnenlopen van de jachthaven van Andijk. Aangezien het zeiljacht nog onderweg is vanaf Lemmer richting Andijk en op dat moment midden op het IJssemeer zeilt, vaart reddingboot 't Span eerst terug naar het reddingstation. 

Na verzorging van de innerlijke mens is de reddingboot het vaartuig tegemoet gevaren welke op dat moment ter hoogte van Vuurtoren de Ven lag.
Hierop is het zeiljacht op sleep genomen en vanwege de zeegang en afstand is besloten om het jacht richting de Compangieshaven van Enkhuizen te slepen. Hier is het jacht veilig afgemeerd bij de meldsteiger en  kon reddingboot 't Span weer terug naar Andijk gevaren.

Tijdstip: 14:00 uur
Wind: West 3 bft
Actie: 21 en 22- 2020

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij