Skip to main content

Jacht op de keien bij eiland De Kreupel

Datum: woensdag 01 juli 2020 | Sectie: Andijk

Woensdagmiddag rond 14:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig in de problemen nabij het eiland De Kreupel op het IJsselmeer.

KNRM Andijk ontving omstreeks half drie een melding via de KNRM Help app van een vaartuig dat aan de grond was geraakt terhoogte van het eiland De Kreupel voor de kust van Andijk. Juist op het moment dat contact opgenomen werd met de melder kwam ook vanuit het Kustwachtcentrum een melding over hetzelfde jacht.

Hierop werd ook de reddingboot Bernardine van reddingstation Medemblik gealarmeerd en voeren beide reddingboten uit in de richting van het onfortuinlijke jacht. Eenmaal onderweg werd bericht ontvangen dat het betreffende jacht inmiddels geholpen werd door een berger en de hulp van de KNRM niet meer nodig zou zijn. Om er toch zeker van te zijn dat alles onder controle is vaart reddingboot 't Span door en gaat reddingboot Bernardine terug naar het station.

Eenmaal terplaatse gekomen blijkt de situatie toch iets anders te zijn dan eerder werd ingeschat. Het jacht lag voor anker maar was op de keien geraakt waardoor het roer was afgebroken. De berger had een sleepverbinding gemaakt en 't Span is stand-by gebleven tot het bericht kwam dat hij geen water maakte en de opvarenden in orde waren.

Na drie kwartier ligt ook reddingboot 't Span weer klaar voor de volgende inzet.

 

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West 4 bft
Actie: 16 - 2020

Andijk

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.