Jacht op de keien bij eiland De Kreupel

1 juli 2020

Woensdagmiddag rond 14:30 uur zijn de reddingboten van KNRM Andijk en Medemblik uitgevaren voor een vaartuig in de problemen nabij het eiland De Kreupel op het IJsselmeer.

KNRM Andijk ontving omstreeks half drie een melding via de KNRM Help app van een vaartuig dat aan de grond was geraakt terhoogte van het eiland De Kreupel voor de kust van Andijk. Juist op het moment dat contact opgenomen werd met de melder kwam ook vanuit het Kustwachtcentrum een melding over hetzelfde jacht.

Hierop werd ook de reddingboot Bernardine van reddingstation Medemblik gealarmeerd en voeren beide reddingboten uit in de richting van het onfortuinlijke jacht. Eenmaal onderweg werd bericht ontvangen dat het betreffende jacht inmiddels geholpen werd door een berger en de hulp van de KNRM niet meer nodig zou zijn. Om er toch zeker van te zijn dat alles onder controle is vaart reddingboot 't Span door en gaat reddingboot Bernardine terug naar het station.

Eenmaal terplaatse gekomen blijkt de situatie toch iets anders te zijn dan eerder werd ingeschat. Het jacht lag voor anker maar was op de keien geraakt waardoor het roer was afgebroken. De berger had een sleepverbinding gemaakt en 't Span is stand-by gebleven tot het bericht kwam dat hij geen water maakte en de opvarenden in orde waren.

Na drie kwartier ligt ook reddingboot 't Span weer klaar voor de volgende inzet.

 

Tijdstip: 14:30 uur
Wind: Zuid-West 4 bft
Actie: 16 - 2020